02/ 843 92 02 mars_mtravel@yahoo.com Skype
Начало Условия за записване Документи За МарС & М травел Контакти
ЕКЗОТИЧЕН КОКТЕЙЛ
ГЪРЦИЯ
АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
АВТОБУСИ ПОД НАЕМ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Румъния
ДРУГАТА РУМЪНИЯ

3 Дни/2 Нощувки

дата: цена: 198 лв.

Програма:


Автентична, естествена и наситена с култура, са думите които най – добре описват Румъния – динамична страна с богата история, изкуство и природна красота. Предлага безброй уникални преживявания за своите туристи. Румъния ще Ви се стори едновременно позната и неочаквана. Разгледайте архитектурните и съкровища и опознайте нейната изпълнена с живот арт сцена...... 


 


» Тръгване: 29.05.2015 - от площад Ал.Невски 


Маршрут:


София - Видин - Крайова - Ръмнику Вълчея - Куртя де Аржеш - Сибиу - Алба Юлия - Хунедоара - Крайова -Видин - София  


1 Ден: София - Видин - Крайова - Ръмнику Вълчея - Куртя де Аржеш 


 Отпътуване от София рано сутринта в 5.00 ч от стадион „Васил Левски“ - паркинга пред централния вход. Транзитно преминаване през Видин и Крайова. Пристигане в Куртя де Аржеш, основан през 14 век и бивша резиденция на епископите и князете на Влахия. Туристическа програма - останки от княжеския дворец (14 век), кръсто-куполната църква „Св. Николай“ (1352 г), епископската църква (1512 г). Настаняване в хотел 3* в района на Ръмнику Вълчея или Куртя де Аржеш.


2 Ден: Ръмнику Вълчея - Куртя де Аржеш - Сибиу - Алба Юлия


 Закуска. Заминаване за Сибиу - културната столица на Европа през 2007 г .Градът е основан от германски заселници през 1190 година вероятно в близост до римско селище, известно през ранното средновековие като Каедония. Безлюдно е при пристигането на саксонците. През 14 век е вече важен търговски център. През 1376 г  занаятчийството се е деляло на 19 гилдии. Сибиу се превръща в най-важния германски етнически град заедно с останалите седем дали немското име на Трансилвания , което в превод означава "седем крепости". Седалище е на Саксонския университет, който е политически център на германците в Трансилвания. Туристическа обиколка на града - площада Хует, старите готически сгради, Евангелската катедрала, старите крепостни стени и цитаделата. Свободно време. Отпътуване към Алба Юлия, позната още като Бълград. Туристическа програма -  старата крепост над града, Княжеският дворец и Православната църква,  построена между 1921 и 1923 г по случай обединението на Румъния. Римо-католическата катедрала  може би е една от най-представителните сгради за средновековния готически стил в Трансилвания. Построена е 13 век на мястото на римски църкви, разрушени по време на татарско нашествие. Вътре се намират и 3 гробници - на Янку де Хунедоара, бившата унгарска кралица Изабела и на Януш Хуняди. Средновековните укрепления се обхождат от войници облечени в тогавашни униформи и снаряжение, което придава особен колорит на гледката. Имате възможността да видите останките от три крепостни съоръжения  от различни епохи, построени на едно място - Стана Роман от 106 г, средновековна крепост от 16-17 век и Каролина Белия замък (укрепление Ваубан)  от 18век. Свободно време. Нощувка в района на Алба Юлия в 3* хотел.


3 Ден: Алба Юлия - Хунедоара - Крайова - Видин - София


Закуска. Oтпътуване към  замъка Хунедоара - един от най- красивите и впечатляващи дворцови комплекси в цял свят и дългогодишен затвор за Влад Цепеш Дракула. Разположен в едноименния град, на река Зласти в западната част на централна Румъния.  Построен е на мястото на римски лагер. Служи като крепост до средата на 14 век, когато става резиденция на Янку де Хунедоара и той я разширява и превръща в най - красивия замък в Трансилвания. Стаите са огромни, а интериорът вътре по - семпъл, но с полъх на величие. Откроява се рицарската зала с колони от розов мрамор. Красиво запазената структура разполага с впечатляващ подвижен мост, високи подпори, вътрешни дворове, параклис и около 50 стаи с блестящо средновековно изкуство. Отпътуване към България. Пристигане късно вечерта.


Цената включва:


* 2 нощувки със закуски в хотели 3* в района на Ръмнику Вълчея/ Куртя де Аржеш и Алба Юлия


* Транспорт с комфортен автобус


* Всички пътни и гранични такси


* Екскурзоводско обслужване по целия машрут


    Цената не включва:


        * Лични разходи


            * Входни такси за туристическите обекти


            * Медицинска застраховка 


 


Туроператор “МарС & М травел” е застрахован по смисъла на чл.42 от Закона за туризма в ЗАД “ОЗК - Застраховане” АД с полица № 0703-110-2014-00002


Забележка : Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.


 

 


РЕЗЕРВИРАЙ »


НАЧАЛО      УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ      ДОКУМЕНТИ      ЗА ТА МАРС & М ТРАВЕЛ      КОНТАКТИ      Уеб Дизайн: ПроСтудио